Visites

Converses amb el pare abat de Montserrat

Avui he visitat l’Abadia de Montserrat i m’he reunit amb el pare abat del monestir benedictí, Josep Maria Soler. Com a responsable del departament competent en matèria d’afers religiosos, he volgut conèixer de primera mà el moment pel qual travessa la comunitat de Montserrat i conversar amb el pare abat sobre la situació de l’Església a Catalunya, així com de les principals qüestions d’actualitat social i política del país. A la reunió m’hi ha acompanyat el director d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.

Aquesta visita és la primera d’una sèrie de trobades que mantindré amb els responsables de les principals confessions religioses presents a Catalunya, començant per la comunitat catòlica. A més del desplaçament a Montserrat, em reuniré en els propers dies amb l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, també president de la Conferència Episcopal Tarraconense, i amb el nou abat del monestir de Poblet, Octavi Vilà. Així mateix, en les properes setmanes tindré ocasió de reunir-me amb els responsables de les principals federacions islàmiques, jueva i de l’església evangèlica catalana.

I és que la societat catalana és cada dia més plural des del punt de vista religiós. Aquesta pluralitat és, sens dubte, una font de riquesa per al nostre país, però és evident que també genera reptes. El repte, per exemple, de donar resposta a les noves demandes dels col·lectius religiosos. O el repte de lluitar contra els prejudicis que encara té una part de la nostra societat cap a algunes d’aquestes confessions. Perquè allò que no es coneix sovint genera por, rebuig o incomprensió. Crec que la millor manera de fer-hi front és estrenyent les relacions entre el Govern de la Generalitat i les diferents religions i per això he volgut impulsar aquesta fase de contactes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply