Actes

Pobresa energètica: donarem resposta a les famílies vulnerables malgrat el TC

Avui he refermat al Parlament de Catalunya el compromís del Govern de la Generalitat perquè cap família en situació de vulnerabilitat es vegi privada dels subministraments bàsics per una situació d’impagament. I ho farem passi el que passi amb el Tribunal Constitucional (TC), davant la possibilitat que l’Estat recorri la Llei 24/25, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

En resposta a una pregunta realitzada pel diputat Jordi Terrades, he recordat que el Parlament va aprovar per unanimitat aquesta llei i he defensat que el Govern ha actuat de forma decidida en la seva aplicació. I és que estem fermament compromesos en el seu desplegament, i sigui quina sigui l’actitud de l’Estat, desenvoluparem els seus propis mecanismes a través de la legislació i a través dels acords de govern per donar resposta a les persones que més ho necessiten.

I, en aquest sentit, he explicat als diputats i diputades que hem atès totes les sol·licituds i hem evitat més de 33.000 talls de subministraments bàsics a famílies. També hem donat una resposta contundent davant de les 118 denúncies rebudes per talls de subministrament, amb 26 procediments sancionadors oberts i 70 en tramitació per part de l’Agència Catalana del Consum.

 

Parlament pobresa energètica 2

Intervenció al Parlament. Cliqueu sobre la imatge per veure-la

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply