Actes

La Fira de les 40 hores de Ripoll, un referent a la comarca

Avui he inaugurat una nova edició de la Fira de les 40 hores de Ripoll, que ha esdevingut amb el pas dels anys en un referent de tot el Ripollès i de les comarques gironines. Un èxit que es deu a les persones i entitats organitzadores de l’esdeveniment, i que van fer possible l’any 1984 que es recuperés aquesta fira que té origens medievals.

Segons m’han explicat, l’origen del nom d’aquesta fira ve de quan la població vivia escampada pels voltants de Ripoll, i rebien el permís del senyor d’absentar-se 40 hores per anar a adorar el Santíssim que s’exposava al Monestir just una setmana abans del Diumenge de Rams. Aquells tres dies esdevenien una autèntica fira i festa al carrer, per posar a l’aparador els productes i, fins i tot, presentar en societat els i noies per trobar parella.

La fira uneix activitat econòmica, riquesa gastronòmica i dinamització cultural, i compta amb gairebé 200 expositors de diferents activitats econòmiques. L’èxit de la iniciativa demostra que la gent de Ripoll s’estima la seva vila, treballa per donar-li dinamisme i fer que els seus veïns i veïnes tinguin futur sense haver de marxar a d’altres indrets, posant en valor els atractius d’aquesta terra tan bella. I en projectes com aquest, el Govern i el departament de Governació sempre estarà al costat dels pobles i dels ciutadans, per fer una Catalunya on tothom tingui el mateix dret a la prosperitat i a la qualitat de vida.

Ripoll és un poble amb una llarga història, i està considerat el bressol de Catalunya. La història mai no és plana i senzilla, sovint planteja camins i cruïlles que ens poden portar a futurs ben diferents en funció de quin triem. Avui, Catalunya és davant una cruïlla històrica. I és en la nostra mà decidir cap a on volem encaminar el nostre futur individual i col·lectiu. L’hem de decidir lliurement, pensant en els nostres fills.

Perquè el futur no està escrit, serà aquell que els catalans i les catalanes, lliurement, vulguem escriure.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply