Actes

Aprovem l’oferta d’ocupació pública més important dels darrers sis anys

Des del Govern hem aprovat l’oferta d’ocupació pública de la Generalitat per al 2017, la més important dels darrers sis anys. Preveu la convocatòria de 7.721 places, que es destinen majoritàriament a cobrir àmbit i sectors considerats prioritaris i que afecten el funcionament dels serveis públics essencials. És a dir, posem l’accent en l’atenció més directa a la ciutadania.

Del total de places, 2.500 corresponen a l’àmbit sanitari -metges i infermeria-; 2.000 són docents; 505 són mossos d’esquadra i 150 són bombers, entre altres col·lectius.

Aquest és un acord de Govern que he anunciat avui durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. És una bona notícia perquè el Govern feia temps que no feia una oferta de funció pública tan important i amb uns col·lectius adreçats a atendre les persones. I això vol dir millors serveis i també incorporació de nou talent, perquè podran entrar persones de fora de l’Administració pública. També implicarà la consolidació de llocs ocupats ara per interins i la reducció de la temporalitat.

Es dóna així compliment al compromís adquirit pel president Carles Puigdemont, que en el debat de política general al Parlament de Catalunya va anunciar que, un cop aprovats els pressupostos, es procediria a aprovar aquesta oferta pública. La xifra de places respon a les taxes de reposició acumulades de 2016 i 2017 que, per ambdós anys, és del 100% en col·lectius prioritaris i del 50% en la resta.

L’oferta va ser tractada en la darrera Mesa General de Negociació dels Empleats Públics, on estan representades l’Administració i les organitzacions sindicals de la funció pública. També en el marc de la Mesa, el Govern va anunciar que començarà a treballar en un procés d’estabilització de la plantilla i reducció de la temporalitat, amb un pla a tres anys vista, per a places de determinats sectors que fa més de tres anys que estan ocupades per interins.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply