Actes

Els Jocs Mediterranis de Tarragona respectaran la diversitat religiosa

Tarragona acollirà del 22 de juny a l’1 de juliol de 2018 els XVIII Jocs Mediterranis, un esdeveniment que aplegarà 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents i 3.500 voluntaris. Serà un acte en què participaran milers de persones amb creences i vinculacions religioses diverses i tant el Departament de Governació -i la seva Direcció general d’Afers Religiosos- com la Fundació Tarragona -organitzadora dels Jocs- hem volgut ser molt curosos a l’hora de garantir el dret a la diversitat religiosa.

Per això, avui hem signat un conveni de col·laboració en matèria de diversitat religiosa en el marc del XVIII Jocs Mediterranis. Gràcies a aquest, la Direcció general d’Afers Religiosos prestarà el seu assessorament a la Fundació Tarragona 2017 en els aspectes més sensibles des del punt de vista religiós, com ara la configuració d’espais interconfessionals o el disseny de menús respectuosos amb els preceptes religiosos de les diferents comunitats.

Des del Govern apostem pel diàleg interreligiós amb l’objectiu de promoure la convivència en tots els àmbits de la societat, també l’esportiu. És voluntat nostra preservar el dret a la llibertat religiosa, especialment en un esdeveniment amb la transcendència i el ressò internacional que tindran aquests Jocs Mediterranis. El conveni que avui hem signat és demostració d’aquest compromís i de la nostra voluntat de col·laboració amb l’objectiu que aquests Jocs Mediterranis siguin un èxit, com estic convençuda que així serà.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply