Actes

Detalls al Parlament sobre la nova oferta pública d’ocupació

Avui he volgut assistir al Ple del Parlament per explicar l’oferta pública d’ocupació aprovada la setmana passada pel Govern de la Generalitat. Es tracta pública d’ocupació més important dels darrers sis anys, adreçada a col·lectius d’atenció a les persones i que respon al compromís del Govern d’estabilitzar les plantilles i de fer possible l’ingrés de nous servidors públics que rejoveneixin i que suposin nous aires per a la funció pública catalana.

Es tracta de 7.721 places, de les quals 2.500 seran per a professionals sanitaris; 100 per a personal d’emergències; 2.000 docents i 380 tècnics especialistes d’educació infantil; 505 mossos; 150 bombers; 556 places laborals de l’àmbit dels serveis socials i atenció a les famílies; 301 places d’educadors socials de l’àmbit de presons, i 100 agents rurals.

L’oferta inclou 210 places de professions per a les quals feia anys que no sortia una oferta pública, com ara enginyeries, cos d’advocats, arxivística o biblioteconomia. També es preveu una oferta de cossos d’administració general, 400 places del cos superior, i 390 administratius.

És una oferta important, perquè vol dir millors serveis, la incorporació de nou talent a l’Administració pública, la consolidació de llocs ocupats ara per interins i la reducció de la temporalitat. Les convocatòries es faran al llarg dels propers tres anys, obertes a tota la ciutadania a través del sistema de concurs-oposició.

Amb acord de Govern, donem compliment a l’anunci que va fer el president Puigdemont el passat mes d’octubre, durant el debat de política general. L’aprovació dels pressupostos ha permès tirar endavant aquesta oferta, que s’ha portat a la Mesa de negociació de la Funció Pública abans de ser aprovada pel Govern. La xifra final de 7.721 places respon al màxim permès per la normativa estatal, sumant les taxes de reposició del 2015 i del 2016, que són del 100% per a col·lectius prioritaris i del 50% per a la resta.

Recuperació dels drets laborals dels servidors públics

Durant la meva intervenció en el Ple del Parlament, també he volgut refermar el compromís del Govern amb la recuperació dels drets laborals dels servidors públics. En aquest sentit, la Mesa de la Funció Pública s’ha reunit nou vegades durant aquesta legislatura i s’han assolit acords com ara la recuperació dels dies addicionals de vacances i assumptes personals per antiguitat o el compromís de retornar l’import pendent de la paga extra de 2012. I així, aquest mes d’abril, el personal de l’Administració està rebent el 34,42% de la paga extra del 2012, segons s’havia acordat amb els sindicats.

D’altra banda, s’han format grups de treball per seguir avançant en altres matèries, com ara el complement de productivitat, la reducció de la temporalitat o la calendarització del retorn de les pagues extraordinàries de 2013 i 2014. Vull remarcar que si el Govern de l’Estat retornés a Catalunya els interessos del FLA, es tindrien els 1.100 milions d’euros que permetrien retornar les pagues als treballadors públics.

Pel que fa a l’acord entre el Govern de l’Estat i les organitzacions sindicals per disminuir la temporalitat a les administracions públiques, és un bon acord que, un cop sigui llei, el Govern de la Generalitat estudirà amb els sidicats com aplicar-lo a Catalunya.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply