Actes

Lliurem 39 habitatges de protecció oficial a Trinitat Nova

He tingut el plaer de ser-hi present avui en un gran dia per al barri de Trinitat Nova de Barcelona. I és que aquesta tarda Generalitat i Ajuntament de Barcelona hem lliurat 39 nous habitatges de protecció oficial a les darreres famílies afectades pel procés de remodelació urbanística i de substitució d’habitatges construïts durant la dècada del 1950 al barri, afectats per diverses patologies.

Aquests pisos formen part de la darrera fase d’un procés iniciat fa 18 anys, en què la Generalitat ha invertit més de 65,5 milions d’euros en la construcció de 607 habitatges.

El projecte de Trinitat Nova és un exemple del compromís ferm de la Generalitat de Catalunya amb un dret fonamental com és el de l’habitatge. I és que, malgrat les restriccions econòmiques que hem patit aquests darrers anys, mai no s’han aturat les obres de remodelació del barri.

Els habitatges que s’han pogut substituir provenen d’una època on no hi ha havia cap control efectiu sobre la construcció i on sorgien patologies estructurals. Gràcies  l’acord subscrit entre la Generalitat, l’Ajuntament i l’Associació de Veïns de Trinitat Noval l’any 1999, la Generalitat ha construit 607 habitatges, garantint el reallotjament de 685 famílies. És aquest un bon exemple de la col·laboració entre administracions i el teixit associatiu del barri. I vull reconéixer la lluita i la implicació veïnal en el disseny i l’execució del projecte.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply