Actes

El BIM, una autèntica revolució en la construcció

Avui he presidit la clausura de la tercera edició de la European BIM Summit Barcelona 2017, que ha presentat la situació actual i els avenços en Building Information Modeling (BIM), una eina per millorar la qualitat i eficiència de projectes, obres d’edificació i obres civils. En el marc de l’acte, he lliurat els guardons als projectes seleccionats per al Premi European BIM Summit de l’edifició de 2017. Aquesta ha estat un congrés que ha destacat per l’èxit de participació -més de 70 conferenciants d’arreu del món- transmissió de coneixement i intercanvi d’experiències.

El BIM ha aportat una autèntica revolució en la construcció. Es tracta d’un sistema que  des dels diferents governs i administracions volem desenvolupar i implementar. Davant del creixement de les zones urbanes i la limitació dels recursos naturals, és lògic que els diferents governs treballem conjuntament per tal de reconstruir el nostre hàbitat humà en equilibri amb els sistemes vius, al mateix temps que revertim l’escalfament global, el col·lapse de la biodiversitat, la pèrdua d’hàbitat desert, terres agrícoles i espais oberts, i injustícies socials i ambientals.

Catalunya sempre ha estat compromesa amb la innovació i el progrés. Un exemple: la participació en la tercera conferència de Nacions Unides sobre habitatge i desenvolupament urbà sostenible a Quito, Hábitat III, on es va aprovar la Nova Agenda Urbana. Aquesta agenda és un marc universal que té com a objectiu definir un model urbanístic sostenible, impulsar la cohesió social i territorial, actuar en la lluita i la resiliència contra el canvi climàtic i crear un nou model productiu i energètic. Per això, el Govern de la Generalitat s’ha compromès a aprovar l’Agenda Urbana Catalana en els pròxims mesos, i a fer-ho amb el màxim debat i participació.

Aquest projecte està relacionat amb el BIM perquè té una metodologia orientada al control, a la transparència, a la col·laboració i a l’eficiència a favor del benestar dels ciutadans, i això el fa absolutament imprescindible en el paradigma del desenvolupament sostenible.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply